Olympiske vinterlege 2018 i Sydkorea

25.01.2018
Olympiske vinterlege 2018 i Sydkorea

De 23. olympiske vinterlege finder sted i Pyeongchang i Sydkorea fra den 9. til den 25. februar 2018. Der afholdes i alt 102 konkurrencer i 7 idrætsgrene og 15 discipliner. De nye discipliner i det olympiske program omfatter en mixed team-konkurrence i alpint skiløb, mixed double i curling og snowboard big air samt fællesstart for mænd og kvinder i hurtigløb på skøjter. Derimod er parallelslalom på snowboard taget ud af programmet. Siden de første olympiske vinterlege blev afholdt i 1924, er det blevet til en række forskellige interessante fakta.

Interessante fakta og rekorder i forbindelse med de olympiske vinterlege

Den svenske curlingspiller Carl August Kronlund var med sine 58 år og 155 dage den ældste deltager og sølvmedaljevinder i olympiske vinterlege, mens den yngste deltager kom fra Storbritannien. I en alder af blot 11 år og 73 dage kom kunstskøjteløberen Cecilia Colledge på ottendepladsen i friløb. Den japanske skihopper Noriaki Kasai og den russiske kælker Albert Demtjenko er de to eneste idrætsudøvere, der har deltaget i 7 olympiske vinterlege, og der er kun tre deltagere, der har deltaget mere end én gang inden for en periode på 20 år. Som følge af at vinterlegene blev flyttet til at finde sted mellem sommerlegene, var der kun to år mellem legene i Lillehammer og de olympiske vinterlege i Albertville, hvilket betyder, at alle andre deltagere har deltaget i flere vinterlege inden for en periode på 18 år.

Den norske skiskytte Ole Einar Bjørndalen er den deltager, der har vundet mest under de olympiske vinterlege. Han har i alt vundet 13 medaljer under fem olympiske vinterlege. I den samlede medaljestatistik er det i øjeblikket Tyskland, der fører, med i alt 377 medaljer, dog har de russiske deltagere vundet lige så mange guldmedaljer som tyskerne, men med 341 medaljer i alt kommer de kun på andenpladsen.

De olympiske vinterlege i Pyeongchang giver igen mulighed for at nye deltagere kan blive optaget på listen over alle tiders bedste idrætsfolk, og mange af dem vil som en selvfølge kunne slutte af med at sige ”gamsa” (tak på koreansk). Til alle andre lejligheder tilbyder vi tolke, oversættere og andre typer sprogservice på koreansk, og vi glæder os over, at vi dermed kan bidrage til forståelse på tværs af landegrænser og sprogbarrierer.