Logistik: Afrika giver mulighed for velstand

17.04.2019
Logistik Afrika giver mulighed for velstand

Afrikas økonomi vokser

I forhold til et KPMG-studie, oplever kontinentet et kraftigt opsving, og springer dermed talrige teknologiske udviklingstrin over: I stedet for fastnettelefon anvender mange allerede kun deres smartphone, og i stedet for banker, anvender mange udelukkende mobilbank. I stedet for kraftværker, kommer det meste af strømmen udelukkende fra solcelleanlæg. Nu har Afrika brug for det som den europæiske industri kan levere bedre end nogen anden: Infrastruktur til transport og kommunikation, samt maskiner og anlæg til at opbygge en industri.

 

Der er efterspørgsel på høj fleksibilitet og kreativitet

Ved udviklingen af internationale konkurrencedygtige supply-chain-modeller, udgør de forskellige geografiske, økonomiske og politiske forhold i undersøgelsen en stor udfordring for virksomhederne. Tilpasning af ens forretningsaktiviteter og udbudsmodeller i forhold til de landespecifikke forhold, kan dog betale sig på lang sigt.

Et godt eksempel på dette er Coca-Cola. Siden 2011 har virksomheden kontinuerligt udvidet deres logistik i Afrika. Dermed har koncernen nu mere end 145 påfyldningsstationer, og beskæftiger mere end 70.000 personer. Derudover har Coca-Cola omkring 3.000 distributionscentre på hele kontinentet, disse ledes af lokale ledere der alle har ansat lokale medarbejdere.

 

Logistik i Afrika: Teknologiske og kulturelle forskelle

Kulturelle forskelle, mangel på et fælles sprog, geografiske afstande samt teknologiske, sociale og tidsmæssige forskelle kan forvirre vestlige markedsdeltagere. Studiet viser, at mange virksomheder er bekymrede for, om der er tilstrækkeligt med afrikanske leverandører. For at forhindre, at mulige geografiske og kulturelle forskelle udvikler sig til et problem, ved udbygning af en international supply-chain, skal man tage hensyn til disse ting gennem en omfattende analyse og planlægning.

Det vil være en fejl at ignorere de risiko, som logistik og indkøb i Afrika også medfører. Dog vil det være endnu værre, at ignorere de mange muligheder som tilbydes på kontinentet. En nødsituation er dog lige så naturlig som kulturel tolerance. Men hvis man taget hensyn til dette, og planlægger med dette i baghånden, er der intet der står i vejen for en vellykket udvidelse i Afrika. 

 

Sproglig support

Vores bureau kan naturligvis hjælpe når det kommer til de forskellige afrikanske sprog, vi samarbejder med mange erfarne, indfødte oversættere.

Foruden oversættelser til arabisk, engelsk, fransk, portugisisk, afrikanns eller swahili kan vores erfarne oversættere også hjælpe med andre ydelser inden for sprog:

  • Intern tolk
  • Taler til meddelelser (f.eks. Telefonsvarer, AV-reklamer, osv.)
  • Korrekturlæsning og redigering
  • Undertitler
  • Transkription af lyd- og videomateriale

Vi vil med glæde besvare eventuelle spørgsmål du måtte have, du kan også anvende vores Online-formular, eller kontakte os via e-mail.