De hyppigst talte sprog under VM i fodbold

06.03.2018
De hyppigst talte sprog under VM i fodbold

2018 bliver igen et spændende år for alle fodboldfans, for fra midten af juni til midten af juli vil 32 landshold igen dyste om den eftertragtede gyldne pokal. Der blev budt på overraskelser allerede i kvalifikationskampene, for hverken Italien eller USA kunne kvalificere sig til slutrunden. Rusland kommer som værtsland til at spille åbningskampen mod Saudi-Arabien, og den 15. juli mødes så verdens to bedste hold i finalekampen på det olympiske stadion Luzjniki i Moskva. Vejen dertil er gået via kvalifikationskampene, og i slutrunden spiller holdene i 8 grupper om at kæmpe sig frem til finalen. Under så store sportsarrangementer som VM i fodbold spiller sprogene også altid en interessant rolle, og der er også nogle interessante fakta i den sammenhæng, som man ikke får at høre på fodboldbanerne.

De hyppigst talte sprog under VM i fodbold

Spansk, tysk, portugisisk og fransk er hidtil blevet talt at mindst en deltager under alle verdensmesterskaber. Engelsk manglede i 1938, selv om de engelsktalende hold nu sammen med de spansktalende med hver 15 hold udgør det største antal. Spansktalende spillere fører i listen over dueller mellem hold, der taler samme sprog, nemlig i alt 35, dog er de indledende kampe under slutrunden i VM i fodbold 2018 i Rusland ikke blevet talt med her endnu. I 2014 var der for første gang 9 spansktalende hold, der deltog i et VM, og dermed blev rekorden fra 2010 med 8 engelsktalende hold slået. Siden 1994 har der ikke været lejlighed til at overvære en kamp mellem to tysktalende hold, og selvom der bliver talt portugisisk under alle verdensmesterskaber, er der hidtil kun blevet udspillet tre kampe mellem to hold, der taler dette sprog. Hollandsk er et sprog, man kun hører sjældent på fodboldbanen, for under VM i fodbold er der kun blevet udspillet en enkelt duel hver i 1994 og 1998 mellem to hold, der taler dette sprog. Med fem verdensmestertitler er det Brasilien og landets officielle sprog portugisisk, der fører i den samlede tabel over verdensmestre fulgt af Tyskland og Italien, der står for fire sejre hver.

Vi tilbyder naturligvis også vores tolke, oversættelser og alle andre former for sprogservice på russisk og mange andre sprog før under og efter VM i fodbold og ser frem til at modtage din forespørgsel.