Godkendelse af handelsaftale og investeringsbeskyttelsesaftale mellem EU og Singapore

27.02.2019
Godkendelse af handelsaftale og investeringsbeskyttelsesaftale mellem EU og Singapore

Arbejdsrettigheder, miljøbeskyttelse er en del af aftalen

Frihandelsaftalen som EU har samtykket til i februar 2019, vil stort set fjerne alle toldafgifter mellem de to parter, inden for fem år. Den vil give mulighed for frihandel inden for serviceydelser, inklusiv detailbank, den beskytter unikke europæiske produkter såsom Jerez vin eller Nürnberger Bratwurst og åbner for Singapores indkøbsmarked til virksomheder i EU, der f.eks. arbejder inden for jernbane sektoren. Aftalen vil også styrke arbejdsrettigheder og miljøbeskyttelse, som er særdeles vigtig for EU-parlamentet.

EU-parlamentet har vist, at de er engageret til at gennemføre et regelbaseret handelssystem: EU vil sikre en fair frihandel. Handelsaftalen vil ikke blot øge EU’s adgang til markedet i Singapore, men også til den voksende asiatiske region, samtidig med det sikres, at arbejdere og miljøet er beskyttet. Investeringsbeskyttelsen indarbejder EU’s redigerede tilgang, og vil erstatte den eksisterende aftale mellem Singapore og EU-landende, der inkluderer den omdiskuterede investor-stat tvistafgørelse (ISDS).

Singapore er uden tvivl EU’s største samarbejdspartner i regionen, og står for næsten en tredjedel af handlen mellem EU og ASIEN, når det kommer til varer og serviceydelser, og omkring to tredjedele af investeringerne mellem de to regioner. Mere end 10.000 europæiske virksomheder har deres regionkontor i Singapore.

 

Sprog i Singapore

Singapore har fire officielle sprog: Engelsk, malaysisk, mandarin kinesisk og tamilsk. Engelsk er det normale sprog, og er det sprog der tales i virksomheder og i regeringen, samt det sprog der bruges til undervisning i skolerne.

Singaporeanere er hovedsageligt tosprogede, hvor engelsk er hovedsproget, mens deres modersmål normalt læres som det andet sprog i skolen, for at sikre, at alles individuelle etniske identitet og værdi bevares. De officielle sprog blandt singaporeanerne er engelsk (80 % færdighed), mandarin (65 % færdighed), malaysisk (17 % færdighed), og tamilsk (4 % færdighed).

Vores oversættere, som specialiserer sig i mange asiatiske sprog, kan hjælpe virksomheder der kræver en sprogmæssig hjælp inden for kommercielle, finansielle eller andre områder.